Natrag

5. međunarodni trijenale autoportreta u Samoboru

5. međunarodni trijenale autoportreta u Samoboru

sudjelujem na izložbi s radom Irena in the age of corona, izložbu možete pogledati u Galeriji Prica u Samoboru od 09.04. - 16.05.2021.

sudjelujem na izložbi s radom Irena in the age of corona, izložbu možete pogledati u Galeriji Prica u Samoboru od 09.04. - 16.05.2021.

Irena u doba korone je ciklus koji počinje u proljeće 2020. za vrijeme prvog lockdowna. Pokušala sam pronaći način kako likovno izraziti snažnu i duboku emociju koja me prožima. Ciklus je vid moje psihoterapije.
Nalazim se u vihoru turbulentnih emocija, nemoći, anksioznosti i depresije. Pokušavam emocije sortirati, izbaciti i zarobiti u radu. Rad reflektira moju psihičku nutrinu koja je između zbilje i imaginacije, prikazuje moju emotivnu percepciju realnosti. Autoportreti reflektiraju emocije izazvane karantenom, izolacijom, socijalnim distanciranjem, gubitkom prava ne rad, gubitkom slobode kretanja…
U nekim radovima interpretiram i nadovezujem se na radove Vinseta iz Kastva, E. Muncha, H. Bosha i Johnson Tsanga.


Prilog Dobro jutro, Hrvatska, HRT 1, 14.05.2021. u 09:13. o Trijenalu autoportreta.

Možete pogledati na linku...


Sonja Švec Španjol u članku
Tko smo mi između zbilje i imaginacije?, Grazia

Posjetili smo 5. Međunarodni trijenale autoportreta u Galeriji Prica u Samoboru i izdvojili nekoliko upečatljivih radova!

...Iznimno snažan, dojmljiv i vizualno poticajan rad Irene Podvorac sastoji se od devet autoportreta objedinjenih pod nazivom “Irena u doba korone”. Kako sama autorica ističe, “radovi reflektiraju emocije izazvane karantenom, izolacijom, socijalnim distanciranjem, gubitkom prava na rad, gubitkom slobode kretanja”. Široki raspon različitih interpretacija teme autoportreta prati stanja i emocije koje autorica proživljava od lica s maskom koju umjetnica nosi i iza koje se skriva pa sve do onog idealnog stanja duha kojem svi težimo, a kojeg je praktički nemoguće postići u ovakvim izvanrednim okolnostima koje dokidaju osnovne potrebe i prava koja imamo kao ljudska bića......

Cijeli članak pročitajte na linku Grazia.hr


Više o izložbi možete pročitati na webu Galerije Prica